Home » Uprava NK Čelik posjetila Gradonačelnika Zenice

Uprava NK Čelik posjetila Gradonačelnika Zenice

Danas je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa svojim saradnicima u zvaničnu posjetu primio predstavnike Upravnog odbora NK Čelik, na čelu sa predsjednikom Selvedinom Šatorovićem i predstavnike NGG „Za Čelik”.

Gradonačelnik je ovom prilikom dao punu podršku Upravnom odboru NK Čelik. Naglasio e je da Nogometni klub Čelik mora i treba ostati u Premijer ligi, te da će mu biti pružena apsolutna materijalna i logistička pomoć na tom putu. Istaknuto je da se taj cilj treba ostvariti uporedo sa procesom ozdravljenja Nogometnog kluba Čelik u smislu poduzimanja svih neophodnih aktivnosti za normalno funkcionisanje kluba u narednom periodu.

Predsjednik NK Čelik, Selvedin Šatorović, je izvjestio Gradonačelnika o posljednjim promjenama u stručnom štabu kluba, te se zahvalio Gradonačelniku i Gradskoj upravi na pomoći koja je Čeliku pružena u dosadašnjem periodu. Istaknuo je da će Čelik izboriti opstanak u Premijer ligi, bez obzira na sumnjive rezultate koji su se dešavali u posljednjem kolu regularnog dijela Premijer lige. Također je pomenuo problem dobijanja licence za takmičenje u Premijer ligi, što je prouzrokovano stvorenim, a neisplaćenim obavezama prema igračima i trenerima Čelika u periodu prethodnih uprava, a najviše od 2010. do kraja 2016. godine. Zaključeno je da će se nastaviti saradnja NK Čelik i Grada Zenice s ciljem opstanka Čelika u društvu najboljih.

(zenica.ba)