Home » Velika posjećenost na skupovima Narodnog evropskog saveza (NES) Zenica u Drivuši i Peševićima

Velika posjećenost na skupovima Narodnog evropskog saveza (NES) Zenica u Drivuši i Peševićima

Večerašnje predizborne skupove Narodnog evropskog saveza ( NES ) u Drivuši i Peševićima obilježio je veliki odziv mještana kojima su predstavljeni kandidati za predstojeće Opće izbore, te su prezentirani do sada uspješno realizirani projekti.

Eldina Saletović kandidatkinja za Parlament Federacije BiH kazala je kako se birači moraju fokusirati na one kandidate iza kojih stoje konkretna djela i uspješno završeni projekti.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, kazao je kako je njegov rad najbolji primjer za razbijanje predrasude o mladim politčarima.

„Kada sam 2019. godine došao u ministarstvo i tražio od ranijeg ministra da mi pokaže projekte koji su realizirani na području grada Zenice ostao sam razočaran. Nije bilo projekata koji su urađeni niti onih koju su se planirali realizovati. Sve to smo ispravili i za tri prethodne godine u grad Zenicu smo uložili 17 MILIONA KM“, naglasio je Isak te dodao:

„Mnogi su govorili neće znati, mlad je, odustat će. Preko 100 realizovanih projekata i gotovo 45 MILION KM uloženih u ZDK najbolji su demant na njihov pesimizam“

Kapiten ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci i kandidatkinja za Skupštinu ZDK Sabira Dizdarević naglasila je kako svojim angažmanom želi pomoći osobama sa invaliditetom.

  Fuad Kasumović pokušava izbornu krađu u Zenici

„Kao mlada osoba želim dati podršku osobama sa invaliditetom i boriti se za njihova prava.Kada sam trebala podršku za odlazak na Evropsko prvenstvo svi su se oglušili i odbili pomoći osim ministra Isaka, on je jedan od najzaslužnijih za moj sportski uspjeh“, zaključila je Dizdarević.
Na samom kraju ovog skupa prisutnima se obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu ZDK, Ramo Isak, aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

„Dobro razmislite kome ćete dati svoj glas i vaše povjerenje. Ne dozvolite da vas ubjeđuju u njihove laži jer u tome su jedino dobri. Odlučio sam ovu kampanju voditi na način da prije svega pričamo o onome šta smo uradili u proteklom periodu pa tek onda šta ćemo uraditi kada ponovo budemo dobili vaše povjerenje. U ime nas govore naša djela a drugima smo prepustili da svoje vrijeme u kampanji troše na lažna obećanja i na blaćenja drugih“, naglasio je Ramo Isak.