Home » Velikim odzivom na druženje sa zeničkim NES-om mještani Lukovog Polja podržali svog Ramu Isaka (FOTO)

Velikim odzivom na druženje sa zeničkim NES-om mještani Lukovog Polja podržali svog Ramu Isaka (FOTO)

Gradska organizacija Narodnog evropskog saveza (NES) Zenica večeras je još jednom pokazala da s pravom ima velika očekivanja od predstojećih izbora, obzirom da su u MZ Lukovo Polje održali izuzetno posjećeno neformalno druženje s mještanima ovog naselja.

Naravno da je večerašnji skup bio posebno emotivan za prvog čovjeka kantonalnog NES-a i kandidata ove stranke za Skupštinu ZDK, Ramu Isaka, obzirom da se ovaj put družio sa svojim komšijama. No, kako je i sam istakao u svom obraćanju, Isak može biti izuzetno ponosan na sve ono što su kadrovi NES-a u kantonalnoj Vladi uradili u proteklom periodu, tako da on i njegova porodica čistog obraza mogu prošetati svojim krajem.

Osim njega, brojni mještani Lukovog Polja koji su se odazvali večerašnjem druženju, burno su pozdravili i svog ministra Arnela Isaka, pogotovo kada je prilikom obraćanja istakao da je resorno ministarstvo kojim on rukovodi već obezbijedilo značajna sredstva za nastavak radova u ovom naselju, što je potkrijepio i konkretnim dokazima.

  Gradska izborna komsija Zenica odgovorila Kasumoviću na optužbe

I ovom prilikom je napomenuto kako su ulaganja u Grad Zenica za period od 2011.-2018. godine iznosila 2.700.000 KM, a ulaskom NES-a u vlast 2019. godine za samo tri godine u Zenicu je uloženo preko 17 miliona KM.

Također je istaknuto da se Narodni evropski savez i u narednom periodu neće osvrtati na političare koji svoju kampanju grade na blaćenju drugih, nego će se bazirati na konkretna djela i projekte.

Recimo još da su se na večerašnjem skupu u Lukovom Polju predstavili i ostali kandidati zeničkog NES-a za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima, a neki od njih su prilikom obraćanja istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.