Home » Vico Zeljković nakon sramotnog poraza od Luksemburga najavio promjene u reprezentaciji BiH

Vico Zeljković nakon sramotnog poraza od Luksemburga najavio promjene u reprezentaciji BiH

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković oglasio se nakon sramotnog poraza od Luksemburga rezultatom 0:2, kojim je reprezentacija BiH ostala na minimalnim šansama za direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Javnost i navijači pozvali su na odlazak Faruka Hadžibegića, ali i Vice Zeljkovića sa svojih pozicija u reprezentaciji i savezu.

Šta će konkretno biti i da li će biti nekih radikalnih rezova, ostaje da se vidi u predstojećim sedmicama. Selektor Hadžibegić nije želio toliko pričati o ostavci na konferenciji za medije.

No, o tome će se sigurno govoriti u bliskoj budućnosti. To je najavio i predsjednik saveza Vico Zeljković, koji je najavio analizu i velike promjene koje će nas vratiti na, kako kaže, pravi kolosjek.

“Tri osvojena boda nakon prva četiri kola u kvalifikacijama za Euro nije nešto što smo očekivali i što nas u bilo kom pogledu može zadovoljiti. Evropsko prvenstvo u Njemačkoj je naš glavni sportski cilj. Hladnih glava trebamo detaljno analizirati trenutnu situaciju na svim nivoima, vidjeti gdje smo griješili i donijeti odluke koje će nas vratiti na pravi kolosjek”, poručio je Zeljković.

BiH, podsjetimo, nakon četiri kola zaostaje čak sedam bodova za pozicijom koja vodi na Evropsko prvenstvo. Preostalo je još šest rundi takmičenja u kvalifikacijama.