Home » Vitežani demantiraju optužbe Azmira Husića o namještanju mečeva

Vitežani demantiraju optužbe Azmira Husića o namještanju mečeva

Upravni odbor Nogometnog kluba Vitez, koji je zasjedao danas, osvrnuo se, kako ističu, na neutemeljene optužbe i neistine iznesene od strane Azmira Husića, predsjednika Fudbalkog kluba Sloboda iz Tuzle, s kojom sutra u okviru 21. kola PLBiH igraju na Gradskom stadionu u Vitezu.

Podsjetimo, Husić je, u medijskom obračunu sa direktorom FK Sarajevo Dinom Selimovićem nakon prve utakmice 1/4 finala Kupa BiH, spomenuo i NK Vitez u negativnom svjetlu, odnosno konstatirao kako su, u finišu prošle sezone, Vitežani bili sudionici nekih nečasnih radnji, odnosno štimanja rezultata utakmica.

-Jednoglasan je stav kako nećemo nasjesti na ove sitne provokacije od strane Husića. Ne želimo ulaziti u odnose između Sarajeva i Slobode, to su njihove interne stvari, ali nećemo dopustiti da nas se uvlači u neke priče koje nemaju veze sa sportom, a ni sa zdravim razumom.

Mi smo prošle sezone u ligi ostali ponajprije zahvaljujući spletu sretnih okolnosti i činjenici da su Mladost i Zvijezda u posljednjem kolu podijelili bodove, a spomenute utakmice nemaju nikakve veze s našim ostankom u ligi.

Zlonamjernici su i prije našeg susreta s Travnikom govorili o nekim dogovorima i urotama, a svi znamo kako je taj susret, koji je nama bio od iznimne važnosti, završen. Vitez je uvijek bio častan klub, tako će ostati i dalje- istče Ivan Sajević, glasnogovornik viteškog kluba.

On dodaje da je UO osudio pokušaj podizanja tenzija pred sutrašnji susret Viteza i Slobode, za koji su pozvali svoje navijače da ih dođu bodriti, ali i apeliraju na fer i korektno navijanje.

-Sloboda je prevelik klub i žalosti nas što se na ovaj način, obmanama i neistinama, od strane pojedinaca pokušavaju podići tenzije i stvoriti pritisak kako na terenu, tako i tribinama prije vrlo bitnog dvoboja za obje ekipe. Mi ne želimo dizati tenzije, ali nećemo dopustiti da se obmanama javnosti baca ljaga na naš klub i sportske rezultate koje imamo iza sebe. Sutra je za nas nogometna svečanost i to ništa neće pokvariti.

Ovim putem želim naglasiti kako će Nogometni klub Vitez i ovoga puta biti odličan domaćin, te učiniti sve da se gosti iz Tuzle u Vitezu osjećaju kao doma. Naše sportske prijatelje iz Tuzle dočekat ćemo na najbolji mogući način i onako kako jedino znamo – fer i kulturno, a na terenu dati sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat po nas koristeći samo dopuštena sredstva – ona sportska, zaključio je Sajević.

Redakcija