Home » Vitežanin Robert Soldić u subotu se bori u ruskom Krasnodaru

Vitežanin Robert Soldić u subotu se bori u ruskom Krasnodaru

MMA borac Roberto Soldić, poznat i kao Vitez iz Viteza, u subotu, 18. juna, u Rusiji će imati meč karijere. Naime, on će se u Krasnodaru, na manifestaciji „KREP Figting Championship“, u kategoriji do 77 kilograma, boriti za šampionski pojas protiv Yaroslava Amosova, neporaženog ruskog borca koji ima impresivan skor od 16 pobjeda bez poraza.

Riječ je o istinskom borilačkom spektaklu koji će prenositi državna televizija Rusije, a organizatori najavljuju da bi se kao specijalni gost trebao pojaviti i ruski predsjednik Vladimir Putin.

– Čeka me najteži meč u karijeri. Ovo je za mene veliko iskušenje. Domaći borac će imati veliku podršku publike i vjerovatno sudija, ali vjerujem u sebe i svoj tim koji me dosada uvijek uspješno spremao za sva iskušenja – kaže Soldić.

Posjetimo, Soldić je u Somboru ostvario veliku pobjedu protiv iskusnog Crnogorca Vase Bakočevića zvanog Psihopata kojeg je nokautirao u 3 rundi. U vrhunskom meču Vitez je odlično vodio borbu, a Psihopata je čudom preživio drugu rundu u kojoj je na podu primio žestoke batine.

Soldić je dio tima University of Fighting Dusseldorf, jednog od najboljih kampova u Evropi što dokazuje kroz uspjehe svojih boraca.

Redakcija