Home » Vlada ZDK na čelu s premijerkom Mehmedić posjetila Gradsku upravu Visoko (FOTO)

Vlada ZDK na čelu s premijerkom Mehmedić posjetila Gradsku upravu Visoko (FOTO)

Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić, boravili su danas u radnoj posjeti Gradskoj upravi Visoko, gdje su s gradonačelnikom Mirzom Ganićem i njegovim saradnicima razgovarali o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima.

Mehmedić je tom prilikom kazala da je opredjeljenje Vlade ZDK da u direktnim razgovorima s gradonačelnicima i njihovim saradnicima čuju šta je to urađeno u proteklom periodu, te koji su to planovi i strateška opredjeljenja i u kojem pravcu idu jedinice lokalne samouprave.

– Zajednički cilj nam je da svi građani ZDK-a imaju sve bolje uslove za život, odnosno da unaprijedimo kvalitetu života u našem kantonu – rekla je premijerka ZDK.

Gradonačelnik Ganić je prezentirao projekte započete u mandatu prethodnog saziva Vlade, izdvojivši asfaltiranje puteva, izgradnju kružnog toka na ulazu u Visoko, rekonstrukciju škola i određene vodne projekte.

Naglasio je da Grad Visoko u 2023. godini očekuje podršku ZDK za nove infrastrukturne projekte.

Posebno je naglasio potrebu završetka nove zgrade Obdaništa Visoko u čiju je izgradnju protekle dvije godine uloženo 1,2 miliona KM, a za završne radove i vanjsko uređenje objekta potrebno je osigurati gotovo jednak iznos sredstava.

Poručio je da je Grad Visoko otvoren za saradnju s Vladom ZDK-a te da želi zajedno osmisliti i realizirati što više projekata od kojih će najveću korist imati građani, saopćeno je iz Press službe ZDK.