Home » Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na  današnjem zasjedanju Informaciju o stanju bezbjednosti na području tog kantona za 2023. godinu te nekoliko odluka o izdvajanju sredstava podrške gradovima i općinama za njihove kapitalne projekte.

– Danas je izdvojeno 1.550.000 KM, a već na sljedećim sjednicama očekujemo da budu pripremljeni i drugi materijali kako bi se realizirala stavka koja je usvojena u sklopu programa utroška za kapitalne projekte lokalnih nivoa – izjavio je premijer ZDK Nezir Pivić.

U sklopu podrške socijalnim kategorijama, Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” iz Sarajeva, na ime podrške u radu Roditeljske kuće, Vlada ZDK danas je odobrila 40.000 KM.

Općini Žepče, dodao je Pivić, odobreno je 25.000 KM za podršku u sanaciji štete na zgradi Doma zdravlja, a koju je izazvao nedavni jak vjetar na tom području.

-Kada govorimo o stanju bezbjednosti na području ZDK-a, u kontekstu poređenja s drugim kantonima, imamo zadovoljavajuću sigurnosno stanje pa iz tog razloga ulažemo napore da tako i ostane. Danas smo potcrtali da se nastavi sa svim aktivnostima kako bi se stanje sigurnosti očuvalo na visokom nivou. Znamo da imamo određene izazove u drugim kantonima. Ne postoji nikakva granica kad govorimo o sigurnosnim izazovima i iz tog razloga je podvučeno da se ulažu dodatni napori – naglasio je Pivić.

Navodi da je Vlada ZDK spremna dati svoju maksimalnu podršku u tom cilju te u pogle