Home » Vlašić: Uskoro u funkciji novi četverosjed

Vlašić: Uskoro u funkciji novi četverosjed

Nakon najavljenih novih, modernih i funkcionalnih objekata koji bi uskoro trebali krasiti ljepoticu u Srednjobosanskom kantonu, na Vlašić su stigli ski-liftovi koji imaju cilj skijašima ponuditi još bolje uslove za skijanje.

Ski-liftovi svojim izgledom neće odudarati od planinskog ambijenta koji ih okružuje, a iz kompanije Ozon Travnik ističu da pored projekta izgradnje fudbalskog terena na Vlašiću, postavljanje četverosjeda također predstavlja vrlo važan projekat.

“Novi četverosjed će biti instaliran na mjestu starih ski-liftova Babanovac I i II. Montažu ski-liftova počinjemo u aprilu 2017. godine, odmah nakon završetka skijaške sezone 2016/2017. godine, ali i po okončanju neophodnih zemljanih i drugih pripremnih radova. Početna stanica četverosjeda će biti postavljena na mjestu početne stanice ski-liftova Babanovac I i II te će biti opremljena ulaznom trakom za skijaše”, navode iz kompanije Ozon Travnik.

Završna stanica četverosjeda će biti postavljena 100 metara više u odnosu na sadašnju završnu stanicu ski-liftova Babanovac I i II, što će skijašima omogučiti lakši pristup skijaškim stazama.

Uz sve ovo, ali i konstantan rad na proširenju, poboljšanju i zatezanju staza, gostima i skijašima se nastoji omogućiti im što ljepši ugođaj i bolji uslovi za skijanje na Vlašiću.

Prethodno je najavljeno da će u novom ruhu Vlašić krasiti hotel i restoran “Skakaonica” s vidikovcem i šetnicom na Babanovcu, potom caffe restorani na završnim stanicama ski-liftova Babanovac i Markovac, etno selo Šantić s kućicama za odmor i vještačkim jezerom, farmom domaćih životinja, igralištem te mnoštvom drugih objekata zabavnog i rekreativnog karaktera.

Klix.ba