Home » Vranduk i ove godine domaćin manifestacije “Noć rock'n'rolla”

Vranduk i ove godine domaćin manifestacije “Noć rock'n'rolla”

U organizaciji Udruženja estradnih izvođača Zeničko-dobojskog kantona Vranduk će i ove godine, sedmi put po redu, biti domaćin manifestacije “Noć rock'n'rolla”.

Projekat koji egzistira od 2010. godine već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.

“Kada je pokrenuta ideja o večeri rock'n'rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila”, istakli su organizatori.

Pored nekoliko standardnih rock bendova sa ovih prostora koji se, već tradicionalno, svake godine predstavljaju na vrandučkoj tvrđavi kao gosti iznenađenja su nastupali Mladen Vojičić Tifa sa svojim bendom, Seid Memić Vajta, zenički bend Nemuguće Vruće i mnogi drugi.

Organizatori su i ove godine za “Noć rock'n'rolla” pripremili specijalne goste iznenađenja, a bitno je napomenuti kako je i ove godine ulaz za sve posjetice besplatan.

Zenit.ba