Home » Vremenska prognoza za danas i prva tri dana iduće sedmice

Vremenska prognoza za danas i prva tri dana iduće sedmice

Vremenska prognoza: Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne moguć je umjeren porast naoblake u Bosni koji može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno intenzivnije padavine praćene jakim udarima vjetra, ponegdje je moguća i pojava grada. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni celzija.

U Sarajevu prije podne sunčano. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 32 stepena.

Sutra (ponedjeljak) u Bosni prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne oblačno. U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje. Prije podne u Bosni lokalno slabi pljuskovi, a poslije podne pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 32 stepena.

  Novalić obećao 200.000 KM za zaštitu Partizanskog spomen groblja u Mostaru

U utorak bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuju pljuskovi i grmljavina. U večernjim satima intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 stepena.

U srijedu 08.06.2022., pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 30 stepeni celzija.

Izvor: Klix