Home » Za poboljšanje infrastrukture na području Općine Breza potpisan okvirni sporazum vrijedan 806.991,12 KM

Za poboljšanje infrastrukture na području Općine Breza potpisan okvirni sporazum vrijedan 806.991,12 KM

Zahvaljujući kontinuiranom radu ministra Arnela Isaka i ravnomjernom raspodjelom sredstava na području Zeničko-dobojskog kantona, Općina Breza više nije zanemarena po pitanju novih projekata i značajnih ulaganja koja će poslužiti kao stepenica više za poboljšanje životne sredine u ovoj općini.

U Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona potpisan je okvirni sporazum i prvi ugovor u sklopu istog, za sanaciju kolovoza na dionici regionalne ceste R 444 Podlugovi-Breza-Vareš kroz Općinu Breza.

Okvirni sporazum i prvi ugovor u sklopu istog potpisali su resorni ministar Arnel Isak, direktor Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač te vlasnik preduzeća JATA Group d.o.o. Srebrenik Hamzalija Ibrić, kojem su radovi u iznosu od 806.991,12 KM sa PDV-om, dodijeljeni putem javne nabavke.

  Blago uvećan broj hospitaliziranih zbog Covida-19 u bolnicama ZDK-a, dvoje preminulih u KBZ-u

Rok za izvođenje radova za iz prvog ugovora je 120 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao.

Kako je i prethodno najavljeno za godinu u toku, ministar Arnel Isak prati dinamiku potpisivanja ugovora, uvođenja izvođača u radove te odgovara na potrebe građana u ZDK.