Home » Završava ljetno, počinje zimsko računanje vremena, ovo bi moglo biti posljednji put…

Završava ljetno, počinje zimsko računanje vremena, ovo bi moglo biti posljednji put…

U nedjelju, 28. oktobra, u tri sata ujutro završava ljetno računanje vremena pomicanjem kazaljki za jedan sat unatrag, i počinje zimsko računanje vremena. Ljetno računanje vremena, koje je ove godine počelo 25. marta, završava ovu nedjelju, 28. oktobra.

Računanje vremena pomiče se za jedan sat unatrag, tako da se tri sata i 00 minuta računa kao dva sata i 00 min, odnosno da se kazaljka sata pomakne za jedan sat unatrag. Zimsko računanje vremena trajat će do 31. marta 2019. godine.

Provedu li članice Europske unije sljedeće godine u djelo ideju i prestanku pomicanja satova, ovo bi moglo biti posljednji put da prelazimo s ljetnog na zimsko vrijeme. Ipak, ovisno o odluci hoćemo li prijeći na trajno zimsko ili trajno ljetno vrijeme, moguće je da ćemo sljedeće godine obaviti još jedno pomicanje satova. S druge strane, nedavno su se pojavile informacije da je u više članica EU rok za odustajanje od pomicanja satova postavljen preambiciozno, pa postoji mogućnost i da se cijela priča odgodi za koju godinu.

  Schmidt: U BiH nije riječ o većini i manjini, nego o zemlji koja ima tri zajednice i tri konstitutivna naroda

Zenicablog.com