Home » Završen izviđački Interetnički kamp “Savršen svijet”

Završen izviđački Interetnički kamp “Savršen svijet”

U sklopu projekta “Savršen svijet” koji finansira Američka ambasada u BiH jučer je okončan ljetni kamp u izviđačkom centru Boračko jezero koji je prvi u nizu aktivnosti ovog projekta.

Na ovom kampu koji je trajao 9 dana, okupio 165 učsnika, 70 volontera koji su ukupno ostvarili 12 690 volonterskih sati radeci jedni za druge i jedni sa drugima bilo je najviše druženja, zabave, učenja, adrenalina, ali i onog najvažnijeg osmijeha i prijateljstva. Kroz ovaj ljetni kamp članovi izviđačkih organizacija iz Zenice, Vareša, Prijedora, Sarajeva, Subotice, Novog Pazara, Konjica, Bajine Bašte, Herceg Novog, Osijeka, Niša imali su priliku pored hlađenja u predivnom Boračkom jezeru da učeststvuju u raznim mirovnim i edukativnim radionicama, sportskim aktivnostima, streličarstvu, adrenalinskom poligonu, zip line-u, raftingu.

  Kavazović: Uzalud su sve političke borbe i iznurivanja ako ova država ostane prazna

Izviđače Zenice i Prijedora očekuje još desetak aktivnosti u ovom projektu, a naredna je volonterski road trip Prijedor-Zenica prilikom koje će se uređivati teren na kojem treba da bude eko kuća Smetovi.
Do naredne aktivnosti.
Izviđački pozdrav ZDRAVO!