Home » Zbog snijega i poledice saobraćaj otežan, vozači se pozivaju na dodatni oprez

Zbog snijega i poledice saobraćaj otežan, vozači se pozivaju na dodatni oprez

Zbog oborenog stabla obustavljen je saobraćaj u mjestu Čanići na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik, saopćeno iz BIHAMK-a.

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnim putevima Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Olovo-Kladanj (Karaula), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Prema Izvještaju o stanju na cestama u 13.30 sati, na prevoju Čemerno na dionici Gacko-Tjentište, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na putu Livno-Šuica-Kupres puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

I na ostalim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog snijega, dok je u nižim predjelima kolovoz pretežno mokar.

Zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, te skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Istovremeno, apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

  Zlatna groznica u srcu Bosne: Projekat težak milijardu dolara

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30-04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Aktuelni su radovi i na putevima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici),  Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navodi se u saopćenju.