Home » ZDK: Opozicija želi smjeniti predsjednika Kluba Bošnjaka Besima Avdića!

ZDK: Opozicija želi smjeniti predsjednika Kluba Bošnjaka Besima Avdića!

Potresi u Kantonalnom odboru Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić u Zeničko-dobojskom kantonu, koji su doveli i do poznatog prošlogodišnjeg pisma predsjedniku Radončiću u kojem su zastupnici u Skupštini ZDK (SZDK) tražili smjenu tadašnjeg predsjednika Kantonalnog odbora Mirsada Isakovića te predsjednika Općinskog odbora i predsjednika Kluba zastupnika u SZDK Ismeta Sarajlića, mogli bi dovesti i do gubitka skupštinske većine u SZDK, koju u ovom trenutku čine SDA, SBB i HDZ. Za početak bi bez pozicije mogao ostati predsjednik Kluba Bošnjaka Besim Avdić (SDA) iz Zavidovića.

Kako će ko glasati 1. aprila
Kako će ko glasati 1. aprila?

Naime, nakon što je SBB-Fahrudin Radončić isključio iz stranke zastupnicu Amru Jupić iz Zavidovića, a Visočak Kemal Mušinbegović sam napustio i Klub i stranku, dok je Kaknjaka Naida Delibašić, barem za sada, napustila samo Klub SBB, uskoro bi u SZDK mogla biti formirana čak još dva kluba zastupnika.

-Po mojim saznanjima, Jupićka neće prihvatiti poziv stranke i podnijeti ostavku, nego će sa Mušinbegovićem oformiti Klub nezavisnih zastupnika. Drugi bi klub mogao formirati Senad Trako iz BPS-Sefer Halilović, koji, navodno, računa na još jednog zastupnika SBB-a. Ali, ne znam o kome se radi- kaže naš izvor iz SZDK.

Formiranjem dva nova kluba, opozicija bi mogla smjeniti na Klubu Bošnjaka predsjednika Avdića. Upravo na tom su fonu, saznajemo, prije 10- tak dana u prostorijama Stranke za BiH u Zenici razgovarali novi v. d. predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Hajrudin Žilić (DF), predsjednik KO A-SDA Refik Kurgaš, predsjednik Kantonalnog savjeta SBiH Hašim Mujanović te Nebojša Nikolić iz zeničke organizacije SBiH, zatim zastupnik BPS-Sefer Halilović u SZDK Senad Trako…

Međutim, ono što je posebno zanimljivo, je da je sastanku prisustvovao i v.d. predsjednik KOZDK SBB-Fahrudin Radončić Denis Zahirović te federalni zastupnik iz ove stranke Nasir Beganović, koja je u vlasti na svim nivoima sa SDA i HDZ-om. Mnoge će stvari, kako će se ko ponašati u narednom periodu, biti poznate već 1. aprila, za kada je zakazana sjednica SZDK.

Redakcija