Home » ZDK: Potpisan ugovor o kreditnoj liniji za investicije u poljoprivredu

ZDK: Potpisan ugovor o kreditnoj liniji za investicije u poljoprivredu

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Hadžić potpisao je sa predstavnicima “ASA Banke” d.d. Sarajevo Aneks Ugovora o komisionim poslovima po Programu kreditne linije investicijama u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije na bazi revolving kredita za pravna lica i obrte koji se bave proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda, u prvom i drugom stepenu prerade.

Iznos kreditne linije je 400.000,00 KM, a krediti se dodjeljuju s minimalnom kamatnom stopom do 2% te grejs periodom od jedne godine za sve proizvođače sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

-Naš cilj da ova aktivnost podigne konkurentnost primarnih poljoprivrednih proizvoda, doprinese i stvori novu dodatnu vrijednost za poljoprivrednu proizvodnju novim upošljavanjem u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji na području našeg kantona – rekao je ministar Hadžić.

O uslovima za dodjelu kredita i pojedinostima kreditne linije zainteresovani subjekti će se uskoro moći informisati putem službene stranice ASA Banke d.d. Sarajevo, a za ostale potrebne informacije zainteresirani subjekti mogu kontaktirati službeni telefon Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu broj 032/460-750.

Press služba ZDK