Home » ZDK: Potvrđena smjena Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja!

ZDK: Potvrđena smjena Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja!

Na novinarsko pitanje na današnjoj press-konferenciji u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona, zašto Vlada ZDK nije imenovala direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK (ZZOZDK) u punom kapacitetu, nego se odlučila za imenovanje na period od tri mjeseca v.d. direktora Dževada Hamzića (SBB-Fahrudin Radončić), šefica Kabineta premijera Vlade ZDK Miralema Galijaševića, Zahida Šišić, istakla je kako bivši Upravni odbor nije formirao komisiju koja je trebala pregledati aplikacije.

Time je indirektno potvrdila da je prethodni Upravni odbor ZZOZDK, na čelu sa Jasminom Mahmutovićem (SBB-Fahrudin Radončić), kojem mandat istječe za godinu dana, smijenjen. Dodala i kako je već Asim Kićo izabran za v.d. predsjednika Upravnog odbora.

Da su smjenjeni, to nam je i jučer, mada je kazao da ima nezvaničnu informaciju, kazao i sam Mahmutović. On je konstatirao da ih niko nije obavjestio o smjeni, međutim, gospođa Šišić tvrdi suprotno.

-Znali su, naravno da su znali. O svemu možete pitati ministra zdravstva Dragoljuba Brenju (SBB-Fahrudin Radončić), koji će vam moći reći više informacija- kazala je Šišić.

Redakcija