Home » ZDK: Premijerka Mehmedić i ministrica Subašić održale radni sastanak s dekanima tri fakulteta UNZE

ZDK: Premijerka Mehmedić i ministrica Subašić održale radni sastanak s dekanima tri fakulteta UNZE

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić održale su radni sastanak s dekanima Medicinskog fakulteta Harunom Hodžićem, Politehničkog fakulteta Samirom Lemešom i Metalurško-tehnološkog fakulteta Farzetom Bikićem, a tema je bila uvođenje novih studijskih programa koji će pratiti potrebe tržišta rada, kao i prostorni kapaciteti tih fakulteta Univerziteta u Zenici.

Dekani Metalurško-tehnološkog i Medicinskog fakulteta su iznijeli plan budućeg otvaranja novog studijskog programa Farmacije kao zajedničkog studijskog programa navedena dva fakulteta. To je jedan od razloga zašto je Metalurško-tehnološki fakultet krenuo u proceduru izmjene naziva u “Fakultet inženjerstva i prirodnih nauka”.

Dekani fakulteta su zahvalili ministrici Subašić na izvanrednoj komunikaciji koju imaju s Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport otkad je ona na čelu ovog ministarstva.

Dekani su također premijerki i ministrici zahvalili za povećanje budžeta Univerziteta u Zenici, a time i fakulteta u 2023. godini. Time će, kako navode, moći implementirati planirane projekte unutar svojih fakulteta, saopćeno je iz Press službe ZDK.