Home » ZDK: Vlada odobrila sredstva za projekte nevladinog sektora

ZDK: Vlada odobrila sredstva za projekte nevladinog sektora

Predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona uručili su članovima 16 nevladinih organizacija, koje su aplicirale na javni poziv za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kantonalnih organizacija i udruženja socijalnog karaktera, te udruženja raseljenih  osoba i povratnika iz Zeničko-dobojskog kantona.

Njima je Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog ovog ministarstva, odobrila budžetska sredstva za realizaciju programa/projekata u 2016. godini.

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović, ukazao je na značaj međusobne saradnje s ciljem što uspješnije realizacije odobrenih programa/projekata, s naglaskom na aktivnost redovnog izvještavanja.

-Ovo je jedan od primjera kojim naglašavamo značaj bržeg i uspješnijeg razvoja saradnje i partnerstva vladinog i nevladinog sektora u realizaciju budućih projekata- kazao je Šahinović.

Predstavnici nevladinih organizacija kojima su odobrena sredstva Vlade ZDK za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata kantonalnih organizacija i udruženja socijalnog karaktera, te udruženja raseljenih  osoba i povratnika iz ZDK-a zahvalili su  na saradnji i pomoći koje ovo ministarstvo pruža nevladinom sektoru.

Fena