Home » Željko Komšić će se ponovo kandidovati za Predsjedništvo BiH: Moram, ne mogu stati

Željko Komšić će se ponovo kandidovati za Predsjedništvo BiH: Moram, ne mogu stati

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić potvrdio je da će se ponovo kandidovati za funkciju koju trenutno obavlja.

Komšić je time najavio borbu za svoj četvrti mandat u Predsjedništvu BiH.

“Hoću, bit ću kandidat, moram. Moram ići dalje, ne mogu stati. Šta bih uradio kada bih stao i rekao ne mogu dalje? Ili si gore ili dole u toj političkoj borbi. Moraš se boriti za ideju. Vidjet ćemo da li će još neko biti tu zajedno s nama, razgovaramo. Ne vjerujem da će biti neka jača stranka, ali još uvijek razgovaramo”, izjavio je Komšić gostujući na Face televiziji.

Komšić je do sada tri puta izabran u Predsjedništvo BiH kao kandidat iz reda Hrvata zbog čega stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) odnosno HDZ-a insistiraju na izmjenama Izbornog zakona BiH tj. na “legitimnom predstavljanju”.

  Predstavnički dom PSBiH podržao principe Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH za 2022. godinu

“Treći entitet je dalje dijeljenje ove zemlje. Ispunili smo svoje ciljeve: dobili smo akcioni plan za članstvo u NATO i zaustavili smo priču oko Izbornog zakona! Može Dodik pričati šta hoće, to je akcioni plan. Mislim da do izbora neće biti priče o izmjenama Izbornog zakona. Ne znam šta Čović priča i sa kim misli razgovarati. Plenković je pokušao dovesti Ursulu von der Leyen u Sarajevo i Mostar. Ona nije pristala na to, rekla je da u njenom kalendaru nema planova”, izjavio je.

Komšić je, između ostalog, kazao i da se Zagreb otvoreno miješa u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

Također je rekao da nema ništa protiv da kandidat “Trojke” za člana Predsjedništva BiH bude Denis Bećirović (SDP) i da je važno da “uvijek bude 2:1 za BiH, a ne 2:1 protiv BiH” te dodao da “navija” za SDP ispred SDA.

Izvor: Klix