Home » ZENICA: Dino Merlin specijalni gost Dana djeteta Turske u BiH

ZENICA: Dino Merlin specijalni gost Dana djeteta Turske u BiH

Zenička Asocijacija mostovi prijateljstva i ove je godine bila suorganizator „Dječijeg festivala – Zenica 2016“, kojeg Ambasada Tuske u BiH, zatim Institut Yunus Emre i Turska vojna misija u BIH, unazad nekoliko godina organiziraju u BiH povodom 23. marta – Dana nacionanog suvereniteta i Dana djeteta Turske.

Dupke puna Arena
Dupke puna Arena

Specijalni gost ovog festivala bila je bh. muzička zvijezda Dino Merlin, koji je, tako, drugi put ovog mjeseca nastupio u Gradskoj areni Zenica, u kojoj je prije nekoliko dana održao i solistički koncert. A skoro 6.000 bh. mališana, koji uče turski jezik i koji su stigli u 119 autobusa iz 110 škola širom BiH, te još oko 300 zvanica iz priajteljske Turske, naše i susjednih zemalja, dobili su i prigodne poklone, dok će njih 15 najsretnijih, koji su izvučeni u angradnoj igri, dobiti priliku da uskoro i posjete Tursku.

Goste je pozdravio i ambasador Republike Turske u Bosni Hercegovini Cihad Erginay, koji je poručio kako slijede misiju velikog vođe, Mustafe Kemala Ataturka, koji je ovaj praznik poklonio djeci Turske.

-Želimo ovaj praznik poklonio i djeci u zemljama gdje se nalazimo, sa kojim gajimo prijateljske i bratske odnose, to radimo na isti način – poručio je Erginay.

Redakcija