Home » Zenica domaćin Skupštine Udruženja pravobranilaca

Zenica domaćin Skupštine Udruženja pravobranilaca

Dana 23. i 24.05.2017. godine, u Zenici će se održati redovna Skupština Udruženja pravobranilaca Federacije BiH (u daljem tekstu “Udruženje”).

Mjesto održavanja Skupšine Udruženja je hotel “Zenica” u Zenici, a početak rada oba dana zasjedanja Skupštine je 09:30 sati.

Na Skupštinu su pozvani Gradonačelnik Zenice gospodin Fuad Kasumović, Ministar pravde BiH gospodin Josip Grubeša, Federalni ministar pravde gospodin Mato Jozić, Ministar za pravosuđe i upravu ZDK Mirnes Bašić, kao i gosti iz međunarodne zajednice – ambasadori SAD, Njemačke, Velike Britanije, Švedske i Norveške, predstavnici EU, direktor misije USAID u BiH, i ostali.

  Parlament BiH: U izbornoj jedinici “5A” (ZDK i SBK) vode SDA i HDZ, slijede SDP i DF, “prag” prešli i NiP i BHI-KF

Članstvo u Udruženju čine pravobranioci i njihovi zamjenici iz pravobranilaštva BiH koji imaju status pridruženih članova, pravobranilaštva Federacije BiH, te kantonalnih i gradskih/općinskih pravobranilaštava. Na sjednicu su pozvani i pravobranioci i njihovi zamjenici iz pravobranilaštva Brčko Distrikta.

Na zasjedanju Skupštine Udruženja će se diskutovati o pravcima reforme pravobranilačke funkcije u BiH, bit će izabran predsjednik Skupštine Udruženja te će se razgovarati o stručnim temama u smislu zaštite državne imovine na svim nivoima vlasti u BiH.

GRAD ZENICA PRESS