Home » ZENICA: Justicijska lenta sudiji Srećku Kokoru

ZENICA: Justicijska lenta sudiji Srećku Kokoru

Predsjednica Općinskog suda u Zenici Dijana Ajanović danas je na svečanosti upriličenoj povodom Dana ovog suda u skučenom prostoru sudskog hola, uručila je najveće priznanje , Justicijsku lentu, sudiji Srećku Kokoru. On je priznanje dobio za rezultate postignute u proteklih godinu dana, za to što je svojim radom i ponašanjem uticao na povjerenje javnosti u nezavisno sudstvo.

Sa svečanosti u zeničkom Općinskom sudu
Sa svečanosti u zeničkom Općinskom sudu

Osim sudije Kokora, prigodne zahvalnice uručene su i uposlenicama ovog suda Ameli Vehabović, Lejli Telalović, Sanji Šoko, Ameli Đozo i Amri Direk. Kako je istakla u svom govoru predsjednica Ajanović, ovaj sud je 2015. okončao sa 66.000 riješenih predmeta, a u pet mjeseci ove godine završeno je 28.600 predmeta.

– Sa 30. aprilom bili smo riješili 568 predmeta više od priliva. Nažalost, sa današnjim danom, zbog predatih novih 4.400 prijedloga za izvršenje iz VIK-a, priliv je dostigao 31.500, zbog čega više nismo u prednosti. No i broj od 28.600 riješenih predmeta je ogroman, kazala je predsjednica Ajanović.

Zahvalnice su uručene i nekolicini vanjskih saradnika Suda sa kojima sudije i ostali uposlenici imaju dobru saradnju- stečajnom upravniku Izudinu Aliću, sudskim vještacima Draganu Labudoviću i dr. Kemalu Čustoviću, predstavnica Porezne uprave u Zenici Semini Kusturi- Imamović te predstavniku Inspekcijske uprave Grada Zenica Tvrtku Mišanoviću.

Redakcija