Home » Zenica: Do marta u funkciji naplatna mjesta za plaćanje svih komunalnih računa

Zenica: Do marta u funkciji naplatna mjesta za plaćanje svih komunalnih računa

Krajem prošle godine na jednoj od sjednica Gradskog vijeća u Zenici pokrenuta je inicijativa da se formiraju zajednička naplatna mjesta gdje bi se na jednom mjestu platili svi računi zeničkih javnih preduzeća.

Ovim bi se, prema procjenama, moglo uštedjeti i do 50.000 KM koje građani plaćaju komercijalnim bankama.

Kako saznajemo, do 1. marta će na području Zenice biti otvorena ukupno četiri naplatna mjesta na kojima će se moći plaćati računi JP Vodovod i kanalizacija, Grijanje, Parking i Alba.

Koristit će se najsavremeniji softver na koji će se naknadno moći priključivati i druga preduzeća, poput A elinga i Izgradnje.

Ovime će Zenica prva u BiH omogućiti građanima da na jednom mjestu plate sve komunalne račune bez ikakve dodatne naknade.

  Premijer ZDK-a Mirnes Bašić najavio nastavak podrške izgradnji spomen-kompleksa Javorje

Za otvaranje novih naplatnih mjesta neće se dodatno opterećivati navedena preduzeća zapošljavanjem novih radnika, već će se postojeći preraspodijeliti.

Također, Alba obavještava građane da od 01.02.2017. godine inkaso služba ovog preduzeća prestaje sa neposrednom naplatom računa za usluge prikupljanja, odvoza i deponovanja komunalnog otpada.

S tim u vezi, nude mogućnost plaćanja računa za naprijed navedene usluge bez naknade na sljedećim naplatnim mjestima: u ul. Sarajevska bb (Raspotočje), M. S. Serdarevića br. 4. (Stara čaršija), Maršala Tita br. 15, a uskoro i u ul. Fra Ivana Jukića br. 1 (zgrada Zenica-stana).

Korisnici elektronskog bankarstva Intesa Sanpaolo banke imaju mogućnost plaćanja računa preduzeća Alba bez dodatne naknade.

Zenit.ba