Home » Zenica: Počeo 11.Međunarodni simpozijum „Metalni i nemetalni materijali – proizvodnja, osobine i primjena“

Zenica: Počeo 11.Međunarodni simpozijum „Metalni i nemetalni materijali – proizvodnja, osobine i primjena“

Na Fakultetu za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici u toku je 11-ti naučno stručni simpozij sa međunarodnim učešćem o temu „Metalni i nemetalni materijali – proizvodnja, osobine i primjena“.

IMG_1804
Veliki interes za ovogodišnji simpozijum u Zenici

Ovo savjetovanje privuklo je veliku pažnju posebno privrednika iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja. Tokom trajanja simpozijuma bit će predstavljeno 50 radova stručnjaka iz Bosne i Hercegovine, zemalja iz okruženja i Evropske unije. Svi radovi su nastali u prethodne dvije godine.

 

IMG_1788
Bušatlić: Simpozijum ima višestruku društvenu korist

Naš cilj je ustvari da povežemo tri stvari, a to su ljudi koji se bave naukom, koji će prezentirati svoje rezultate na ovom simpozijumu, ljude koji dolaze iz privrede koji trebaju prepoznati svoj interes u tim rezultatima našeg naučno-istraživačkog rada i ljude iz zakonodavne vlasti koji nam trebaju obezbjediti što bolje uslove da u što kraćem roku mi te rezultate implementiramo kroz praksu, istakao je prof.dr Ilhan Bušatlić, dekan Fakulteta za metalurgiju i materijale UNZE.

Shodno kazanom, ali i na osnovu ranijih iskustava, ovo stručno savjetovanje posebno veliki značaj ima za privredu. Učesnici iz ove oblasti nadaju se da će im naučna saznanja koja će im biti prezentirana biti od velike koristi.

IMG_1785
Brbić: Dobra prilika za nove poslovne kontakte

Očekujemo da ćemo između ostalog se susresti sa našim postojećim poslovnim partnerima, unaprijediti neke poslovne ideje, a takođe upoznati i neke nove poslovne partnere, upoznati neke nove ideje, čuti neka nova predavanja, dostignuća iz oblasti primjene materijala i plinova u metalnoj industriji, naveo je u izjavi za naš portal Emir Berbić iz kompanije Linde gas BiH.

Prezentacija stručnih elaboracija na ovom simpoziju podijeljena je na tri sekcije. Riječ je o metalnim materijalima, nemetalnim materijalima i zaštiti okoliša. Simpozij će uslaglašavanjem zaključaka biti završen sutra.

Redakcija