Home » Zenica: Poznat identitet preminulog u policijskoj marici

Zenica: Poznat identitet preminulog u policijskoj marici

Nakon što je jutros u policijskom autu preminula jedna osoba uhapšena zbog divljanja odnosno uništavanja vozila Hitne pomoći u Zenici, cure detalji o dramitčnom slučaju.

Naime, mladić koji je preminuo, prvobitno je bio na techno-partiju koji se održavao u zaničkom naselju Smetovi. Nakon toga se popeo na vozilo Hitne pomoći i uništavao ga, da bi po pozivu intervenirali i policijski službenici.

Kako saznajemo, radi se o Đorđetu Lazarevskom iz Sarajeva. On se prilikom hapšenja opirao a tokom vožnje mu je pozlilo te se onesvijestio, nakon čega više nije dolazio sebi.

  Izvršeni novi pretresi u slučaju "Bosnalijek", uhapšena jedna osoba

Iako još uvijek nema zvaničnog nalaza koji bi pokazao od čega je preminuo Lazarevski, kako smo nezvanično saznali on je vjerovatno koristio određene zabranjene substance, najvjerovatnije tablete, koje su mu uslijed straha zbog hapšenja uzrokovale povišen pritisak zbog čega mu je srce prestalo kucati. Ipak, do okončanja obdukcije, koja je već naređena, nema zvaničnih podataka o uzroku smrti.

Inače, Lazarevski je od ranije poznat sarajevskoj policiji. Privođen je zbog plački i razbojništava, pucnjava, nasilničkog ponašanja…

Avaz.ba