Home » Zenica: Predloženi načini za izmirenje poreskog duga Zenicatransa

Zenica: Predloženi načini za izmirenje poreskog duga Zenicatransa

Na inicijativu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica, Gorana Bulajića, održan je sastanak na kojem se razgovaralo o problematici poslovanja javno komunalnog preduzeća „Zenicatrans-prevoz putnika“.

Sastanku su prisustvovali direktor i predsjednik Nadzornog odbora preduzeća, direktorica Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kantonalni ministar prometa i komunikacija, te direktor Porezne ispostave Zenica.

Ovom prilikom je konstatovano da se do reprograma duga prema Poreznoj upravi, što je preduslov za dobijanje licence, može doći na dva načina i to da se pod hipoteku stavi sva imovina preduzeća, autobuska stanica i zemljište u Šljiviku ili da se, ukoliko to ne bude dovoljno, sa Poreznom upravom sklopi aranžman kao što je to uradio Nogometni klub Čelik, što će svakako zahtijevati finansijsku injekciju Grada Zenica.

  Arnel Isak: Vlada ZDK direktno učestvovala i finansirala projekte izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata na području Grada Zenica

Koja će od ove dvije varijante biti prihvaćene odlučiće gradski vijećnici na jednoj od narednih sjednica.

Prema danas saopštenim podacima Porezne uprave, dug preduzeća sa pripadajućim kamatama iznosi 5.100.000, a sama glavnica 3.800.000 konvertibilnih maraka.

Zenicainfo.ba