Home » Zenica: Šabani, Fetahagić, Dedić i Aldobašić prešli u Klub vijećnika SDP-a

Zenica: Šabani, Fetahagić, Dedić i Aldobašić prešli u Klub vijećnika SDP-a

Adnan Šabani, Kenan Fetahagić, Dženan Dedić i Sanjin Aldobašić, inače nezavisni vijećnici u Gradskom vijeću Zenice, prešli su u Klub vijećnika Socijaldemokratske partije BiH, saznaje Avaz.ba.

Ovu informaciju potvrdio nam je Senaid Begić, predsjednik KO SDP-a BiH ZDK, kazavši da će javnost o detaljima biti upoznata sutra putem zajedničke konferencije.

– Tačno je da su prešli u Klub vijećnika SDP-a BiH, a o svemu ovome opširnije ćemo obavijestiti javnost sutra, kada je planirana zajednička konferencija za medije, na kojoj će se obratiti rukovodstvo SDP-a BiH ZDK i vijećnici – kazao je Begić za “Avaz”.

  Muftija zenički na dovištu Lastavica: Islamska zajednica je naše globalno sabiralište

Medijima će se sutra na konferenciji obratiti Senaid Begić, predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a ZDK, Damir Mašić, politički direktor SDP-a BiH, Mladen Simić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zenica, i Adnan Šabani, u ime nezavisnih vijećnika.

Podsjetimo, Šabani, Fetahagić, Dedić i Aldobašić inače su bili kandidati Snage centra za Gradsko vijeće Zenice na lokalnim izborima 2016. godine. Prvobitno su u junu ove godine Snagu centra napustili Šabani i Fetahagić, a nedavno su to učinili Dedić i Aldobašić.

 

Avaz.ba