Home » ZENICA: Selver Keleštura potvrđen za v.d. Gradonačelnika

ZENICA: Selver Keleštura potvrđen za v.d. Gradonačelnika

Kako smo jučer i najavili, danas je, na Vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, sekretar Gradskog vijeća i sekretar Grada Zenica mr. Selver Keleštura, koji je bio i najbliži saradnik rahmetli gradonačelnika Husejina Smajlovića, izabran za vršioca dužnosti Gradonačelnika u narednom periodu, odnosno do okončanja i implementacije rezultata Lokalnih izbora 2016.

Emotivan i težak trenutak i za čestitare
Emotivan i težak trenutak i za čestitare

Sjednica je počela minutom šutnje i učenjem Fatihe za dušu rahmetli Smajlovića, koji je umro u subotu navečer, a u nedjelju je i ukopan na mjesnom greblju u rodnom selu Obrenovci kod Zenice. Keleštura se u svom inaguracijskom govoru zahvalio svim vijećnicima, koji su, nakon što je jednoglasno sa predstavnicima svih stranaka i klubova usaglašen prijedlog za njegovo imenovanje, također jednoglasno potvrdili usaglašeni prijedlog i izabrali njega za gradonačelnika.

Najavio je i kako neće ništa bitno mijenjati u funkcionisanju Gradske uprave, ali je i naglasio da će, ukoliko bude u mogućnosti napraviti bilo kakav pomak, to i učinito. Zamolio je i sve aktere političke scene da budu na istom, zajedničkom putu, koji će omogućiti razvoj Zenice.

-Institucija mora imati prioritet nad pojedincem, a Zenica će biti jaka koliko budu jake njene institucije- poručio je Keleštura, koji je istakao kako je ovo za njega izuzetno emotivan trenutak. je Jer, kako je kazao, njegov prethodnik i doskorašnji šef, rahmetli Smajlović, postavio vrlo visoke kriterije.

Redakcija