Home » ZENICA: U subotu takmičenje u latinoameričkim plesovima

ZENICA: U subotu takmičenje u latinoameričkim plesovima

U organizaciji Plesnog modnog studija Shadows, Zenica će biti domaćin Državnog prvenstva u latinoameričkim plesovima koje je na programu u subotu, 14. maja, u Gradskoj areni sa početkom u 11 sati.

Kako je istakao na današnjoj konferenciji za medije Semir Šerić, direktor PMK Shadows, radi se o trećoj organizaciji prvenstva u protekle četiri godine.

– To je najbolji pokazatelj o našem rejtingu u Plesnom savezu BiH, koji su nas ocijenili kao odlične organizatore. Želim naglasiti kako posjetioce u subotu pored državnog prvenstva, očekuje i bodovni  turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima sa međunarodnim učešćem te takmičenje latino formacija školske lige, solo plesa i latino showa – pojasnio je Šerić.

Učešće je zauzelo 12 klubova iz BiH koji sudjeluju u državnom prvenstvu te dva kluba iz Hrvatske koji se takmiče na bodovnom turniru, odnosno, preko 450 takmičara.

– Bit će to istinski dan plesa, uvjeren sam kako će svako naći neki dio koji će ga zainteresovati i da će publika uživati u ovom događaju – rekao je Šerić, naglašavajući kako u proteklih 23 godine rada nemaj podršku kakvu zaslužuju u vidu sponzorstva i podrške za uspješan rad.