Home » Zenica: Za djecu bez roditeljskog staranja radionica o sigurnosti djece na internetu

Zenica: Za djecu bez roditeljskog staranja radionica o sigurnosti djece na internetu

Predstavnici Telemach fondacije i Centra za sigurni internet/MFS-EMMAUS, u saradnji sa inspektorima federalnog MUP-a, održali su u Zenici radionicu o sigurnosti na internetu i izazovima koji korištenje interneta donosi.

Radionica je održana u JU ” Dom – porodica”, za njihove štićenike, a u okviru saradnje koju Telemach BH ima s tim institucijama.

Direktorica Telemach fondacije Maja Tursunović izjavila je da je edukacija u širem smislu jedan od stubova njihove strategije odgovornog djelovanja prema zajednici.

– Poseban akcenat stavljamo na sigurno korištenje interneta za maloljetne osobe i prevenciju bilo kakve zloupotrebe, štiteći na taj način naše najmlađe korisnike – istakla je Tursunović, uz zahvalnost Centru za sigurni internet/MFS-EMMAUS, JU “Dom – porodica” Zenica, ali i MUP-u FBiH na podršci.

Šefica ureda/SIC i EURC Menadžer Centra za sigurni internet/MFS-EMMAUS Amela Efendić navela je da je ta radionica, ali i neke buduće koje planiraju organizovati sa istim ciljem, rezultat njihove saradnje sa odgovornim kompanijama, institucijama i organizacijama.

Radionica održana u JU “Dom – porodica” Zenica bila je i povod za unapređenje saradnje koju ova institucija ima sa Telemach BH. Ta ustanova je već dvije godine korisnik usluge najbržeg interneta u Bosni i Hercegovini, kojeg je Telemach BH donirao u okviru projekta obilježavanja 10 godina postojanja u Bosni i Hercegovini.

Psihologinja JU “Dom – porodica” Amela Harmandić rekla je da Telemach BH u više navrata podržavao njihov rad, te joj je posebno zadovoljstvo što su unaprijedili saradnju kroz donaciju interneta i kroz radionicu koja će zasigurno biti od koristi djeci koja borave u našoj ustanovi, saopćeno je iz Telemacha BH.