Home » Zeničani zaraženi koronavirusom u stabilnom stanju, muškarac iz Tešnja ima blage simptome

Zeničani zaraženi koronavirusom u stabilnom stanju, muškarac iz Tešnja ima blage simptome

Naime, 51-godišnja Zeničanka koja je prva primljena u izolatorij zeničkog stacionara i kod koje je ustanovljeno prisustvo koronavirusa, prvo u Federaciji BiH, trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja bez izražene kliničke slike i simptoma.

Situacija je nepromijenjena i kod članova njene porodice, koji su također u izolaciji, a koji od početka nisu imali izražene simptome. Radi se o 19-godišnjoj djevojci i 26-godišnjem muškarcu.

U izolatorij zeničkog stacionara danas će biti prevezen i muškarac iz Tešnja koji je doputovao iz Italije, a kod kojeg je jučer ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus.

Ministar Jupić je kazao da muškarac ima blage simptome.

“Infekcija koronavirusom potvrđena je kod 49-godišnjeg muškarca iz Tešnja koji je 5. marta doputovao iz Italije. Osoba je bila u kućnoj izolaciji, a potom i pod zdravstvenim nadzorom. U skladu s epidemiološkim protokolom, nakon pojave blagih simptoma bolesti uzeti su brisevi koji su poslani na laboratorijsku analizu, gdje je, kako se očekivalo, potvrđena infekcija virusom Covid-19”, kazali su iz Kriznog štaba ZDK.