Home » Zenička “ALBA” od sutra ponovo održava teren stadiona “Bilino polje” u Zenici

Zenička “ALBA” od sutra ponovo održava teren stadiona “Bilino polje” u Zenici

Zenička kompanija “ALBA” pobijedila je na međunarodnom tenderu za održavanje stadiona “Bilino polje”, koji je raspisala Gradska uprava Grada Zenica, potvrdio je Feni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Problem s procedurom ugovaranja za održavanje tog terena, napomenuo je Kasumović, što je na prvom tenderu, a koji je bio raspisan na godinu dana, “Alba dala visoku cijenu, koju mi, po Zakonu o javnim nabavkama, nismo mogli prihvatiti” pa je konkurs morao biti poništen te raspisan novi. Konkursna procedura trajala je 90 dana.

– Na drugom javnom natječaju upravo je okončana tenderska procedura, na koju nije bilo žalbi i danas smo potpisali ugovor pa “Alba” od sutra ponovo kreće održavati teren – naglasio je Kasumović.

Svi, dodao je, moraju shvatiti da su morali ispoštovati sve propise te da su ovom tenderom riješili pitanje održavanja 10.540 kvadratnih metara travnate površine zeničkog stadiona, na kojem gotovo sve svoje zvanične utakmice igra i A- nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine.