Home » Zenički gradonačelnik Kasumović ugostio KK “Perfekt” i obećao podršku turniru “Perfekt open”

Zenički gradonačelnik Kasumović ugostio KK “Perfekt” i obećao podršku turniru “Perfekt open”

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ugostio je danas Karate klub “Perfekt” iz Zenice, a ovom prilikom govorili su o brojnim uspjesima koje je ovaj zenički klub ostvario u proteklom periodu.

Prema riječima Nermina Bošnjaka, predsjednika kluba, ovaj klub egzistira od 2017. godine i broji 80 članova.

“Svakodnevno imamo treninge, a takmičimo se kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu. U prošloj godini osvojili smo 430 medalja, a u ovoj godini do sada imamo osvojenih 275 medalja”, kazao je Bošnjak.

Ovom prilikom najavio je i turnir koji je, kako je kazao, jedini zenički turnir “Perfekt open”, a koji se održava 9. septembra u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

“Jedini u gradu od svih kluba organiziramo zenički turnir, a koji je međunarodnog karaktera. Bila bi nam velika čast da Vi kao gradonačelnik svečano otvorite turnir. Neizmjerno vam se zahvaljujemo na dosadašnjoj podršci koju pružate našem klubu”, zaključio je Bošnjak.

Gradonačelnik Kasumović poručio je kako će i dalje nastaviti da podržava kako sport tako i sve pozitivne projekte u gradu, kao i predstojeći turnir “Perfekt open”.

“Čestitam svima na osvojenim medaljama, nastavite i dalje da trenirate i budete uspješni. Grad godišnje izdvaja 2,2 miliona KM za sport, međutim, uvijek ističem kako je problem što nemamo Strategiju razvoja sporta. Grad Zenica će podržati turnir koji organizirate, u skladu sa svojim mogućnostima, budući da podržavamo sve projekte koji imaju za cilj promociju grada, ali i sporta. Nastavite biti tako uspješni”, poručio je gradonačelnik Kasumović.