Home » Zenički NK Čelik osvajač seniorskog Kupa NS ZDK za 2022.godinu

Zenički NK Čelik osvajač seniorskog Kupa NS ZDK za 2022.godinu

U Jelahu je jučer odigrano finale seniorskog Kupa Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK) za 2022. godinu, u kojem su se sastali domaći drugoligaš FK Borac i zenički drugoligaš, NK Čelik.

Zasluženu pobjedu u ovom finalu ostvarila je gostujuća ekipa Čelika, koja je slavila sa 5:2 (poluvrijeme 2:1 za Zeničane).

Strijelci: Harun Jupić u 26′ i 46′ za Borac, a Besim Kolić u 22′, Ali Međuseljac u 39′, Edin Durmiš u 65′, Mirsad Šijerkić u 86′, te Harun Zjajić u 87′ (autogol) za Čelik.

Sastav Čelika: Adi Durmo, Davud Arnautović, Mahir Mehić, Ali Međuseljac, Aladin Isaković (cap), Emir Karalić, Ervin Pašalić, Besim Kolić, Eldar Sivac, Harun Vardo, Edin Durmiš; (Glavni trener Armin Duvnjak, pomoćni trener Adis Nurković, predstavnik kluba Kemal Islambegović); (Rezerve: Emel Mlačo (golman), Haris Šehić, Harun Šabić, Amar Muslić, Emir Čančar, Imran Džaferović, Muris Behadarević, Mirsad Šijerkić, Tarik Kovač).

  Košarkaši BiH savladali Belgiju na turniru u Estoniji

Utakmica je odigrana na stadionu Šibovi u Jelahu po sunčanom vremenu, pred oko 400 gledalaca.

Čelik je imao veliku podršku navijača koji su sa nogometašima proslavili ovaj trofej.

Oba tima i naredne sezone nastupat će u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar.

– Hvala svim navijačima i Robijašima koji su, uprkos velikim vrućinama, došli podržati voljeni klub. U nove pobjede! -, ističu na oficijelnoj facebook stranici NK Čelik Zenica.

Plasmanom u finale Kupa NS ZDK, obje ekipe su obezbijedile učešće u daljem takmičenju kroz Kup FBiH.

Inače, osvajač Kupa ZDK u dvije posljednje sezone bila je NK Stupčanica iz Olova, koja je dva puta u finalu bila bolja od zeničkog kantonalca, NK Fortune.

Izvor: Zenicablog/NK Čelik