Home » Predsjednik SDA Zenica o kandidatu za gradonačelnika

Predsjednik SDA Zenica o kandidatu za gradonačelnika

Pitanje koje se posljednjih dana često postavlja u javnosti jeste ko će biti kandidat SDA za gradonačelnika Zenice. O ovom pitanju na svojoj FB stranici oglasio se i predsjednik GO SDA Zenica prof.dr.Nezir Pivić. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Javnost u Gradu Zenica s pravom je zabrinuta za stanje u našem gradu u koje nas je dovela aktuelna vlast na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem. Puno naših članova, simpatizera, prijatelja, ali i ljudi koji su iz drugih stranaka i njihovih simpatizera, građana koji nisu politički aktivni me pita ovih dana ko će biti kandidat SDA za gradonačelnika Grada Zenica.

Također, sudeći po medijskim izvještajima, pitanje SDA kandidata je postalo najvažnije u Zenici. I ja se slažem da je upravo pitanje kandidata SDA za gradonačelnika Grada Zenica u ovom trenutku od prvorazrednog značaja. Jer, nije više u pitanju odlazak aktuelne vlasti, on je ako Bog da izvjestan, već dolaska nove, koja će Zenicu ponovno učiniti jakom.

Ova znatiželja dokaz je da građani i javnost očekuju upravo od SDA Zenice da Zenicu vrati na put uspjeha i razvoja. Jedino je SDA Zenica snaga koja to može uraditi, jer to smo već jednom dokazali.

Zato sam kao predsjednik Gradskog odbora SDA Zenice dužan naglasiti, da je SDA ozbiljna i organizirana politička snaga koja ima svoj Statut i procedure. Ime kandidata za gradonačelnika Zenice bit će poznato javnosti kada se provede procedura njegovog izbora. SDA je Stranka demokratske akcije!

Mi naše odluke donosimo demokratski i legalno. Tako će biti i ovaj put.

Ja vam s ovog mjesta mogu samo obećati, da ćemo ponuditi najboljeg kandidata, koji će ponovo zajedno sa svim njenim građanima pokrenuti Zenicu, i vratiti njene simbole, učiniti je jakom i centrom razvoja kakav je potreban našoj Zenici.

Za Jaku Zenicu!”

Prof.dr.Nezir Pivić