Home » Bećirović pokrenuo aktivnosti za smjenu Memića sa mjesta ambasadora BiH u Maleziji

Bećirović pokrenuo aktivnosti za smjenu Memića sa mjesta ambasadora BiH u Maleziji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović pokrenuo je aktivnosti u vezi sa razrješenjem Senaida Memića sa mjesta ambasadora naše zemlje u Maleziji.

Ovo je potvrdila Bećirovićeva savjetnica za vanjsku politiku Hoda Dedić, rekavši da konačnu odluku o razrješenju donosi Predsjedništvo BiH i da se očekuje da će biti realizirana na nekoj od narednih sjednica.

“Aktivnosti će se konkretizirati u narednih nekoliko sedmica. Važno je napomenuti da se taj cijeli proces vodi prema pravnim aktima”, kazala je Dedić.

Podsjećamo, Memić je uhapšen jučer na području Kantona Sarajevo, a osumnjičen je zbog nezakonite gradnje određenih zgrada i objekata na području Ilidže, gdje je kao načelnik izdavao dozvole. Riječ je o gradnji na području Lužana i pojasa Željeznice.

Riječ je o periodu gradnje prije nekoliko godina, a Memića se sumnjiči da je mimo zakona odobravao određene dozvole za gradnju.

Kako saznajemo, tereti se da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga zbog izmjena Regulacionog plana općine Ilidža. Time je, prema sumnji Tužilaštva KS nanio štetu budžetu Ilidže u korist investitora i za ličnu korist.

Izvor: klix.ba