Home » Gradonačelnik Kasumović i RMU Zenica potpisali Sporazum o izmirenju duga

Gradonačelnik Kasumović i RMU Zenica potpisali Sporazum o izmirenju duga

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je sa Rudnikom mrkog uglja Zenica Sporazum o načinu i rokovima izmirenja duga po osnovu izvršnih rješenja, a na ovaj način riješen je dugogodišnji problem bolokada računa po osnovu ovog duga.

Naime, prema Sporazumu strane su se usaglasile kako dugovanje RMU Zenica prema Gradu Zenica na ime obračunatih kamaza za glavni dug iznosi ukupno 2.542.462,87 KM.

, čije sam postizanje i potipisivanje i ranije inicirao, spriječiti će da rudairma bude blokiran račun. Dakle, blokada računa rudnika više neće biti uzrokovana po osnovu duga prema Gradu Zenica, ukoliko se bude poštovao Sporazum. Drago mi je da smo konačno prevazišli ovaj problem budući da itekako poštujem komorate koji zarađuju hljeb sa sedam kora”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Podsjetimo, dogovor o zaključenju ovog Sporazuma postignut je 5. aprila na sastanku u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Zenice kojem su, između ostalog, prisustvovali predstavnici RMU Zenica i Elektroprivrede BiH, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.