Home » SDA Zenica: Kasumoviću, gdje ste potrošili 240 miliona?

SDA Zenica: Kasumoviću, gdje ste potrošili 240 miliona?

Kako se približavaju izbori, Fuad Kasumović pokazuje sve veću nervozu svjestan da odbrojava posljednje dane na poziciji gradonačelnika Zenice, koju je na prevaru preuzeo prije četiri godine.

Vojska internet-botova koju je Kasumović zaposlio u gradskoj upravi i javnim preduzećima, danima napada našeg kandidata za gradonačelnika prof. dr. Nezira Pivića i sve one koji dižu glas protiv politike javašluka i nepotizma koja ovim gradom vlada od dolaska Kasumovića na čelo gradske uprave.

Ako nam predviđate “propast” na izborima, zašto nas se toliko bojite? Zašto pratite svaki naš korak? Da nema nas, vi ne biste imali o čemu razmišljati, a kamoli pričati i voditi nekakvu predizbornu “kampanju”. Ne znamo kako više da vam objasnimo, kojim riječima da razumijete u tim vašim primitivnim konstrukcijama, da nije kampanja da prozivate ljude i govorite da su “ovakvi ili onakvi”. Kampanja je da govorite šta ste radili četiri godine i gdje ste potrošili 240 miliona KM iz budžeta koje ste dobili od građana Zenice.

Odgovorite građanima zašto ste uništili najvažnije simbole ovog grada. Kako ste izvlačili novac iz Zenicatransa i zašto su radnici ovog javnog komunalnog preduzeća na ulici? Zašto ste privatizirali lokalnu radio-televiziju koja danas služi samo za vašu ličnu promociju, a čestiti urednici i novinari koji su godinama gradili ovaj medij su na marginama? Kako ste sa partnerom iz Turske dokrajčili NK “Čelik” i gurnuli naš klub u najniži rang takmičenja?

Zašto Zenica nema gotovo nijednog premijerligaša, a ima najbolju sportsku infrastrukturu u BiH? Zašto niste u stanju održavati travnjak na stadionu Bilino polje, a godinama je bio „hram“ bh. fudbala, zahvaljujući prvenstveno stalnim ulaganjima i mukotrpnim radom gradske vlasti na čelu sa SDA. Zašto više nemamo sajma ZEPS? Zašto za četiri godine niste uložili niti jednu marku u gradske ulice, a na selu kupujete glasove gradeći puteljke i mostiće do kuća vaših birača? Zašto blokirate projekte rekonstrukcije Kantonalne bolnice, obnovu škola i izgradnju saobraćajnica samo zato jer su to projekti Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju predvodi SDA. To vi objasnite. Položite građanima račun. Manite se šuplje!

 

SDA Zenica