Home » Koncert “Sevdah u Beogradu” 3. aprila u Sava Centru

Koncert “Sevdah u Beogradu” 3. aprila u Sava Centru

Neki od najboljih izvođača sevdalinki 3. aprila u Sava Centru održat će jedinstveni koncert “Sevdah u Beogradu”.

Želja članova Udruženja muzičkih umjetnika je da pjesma sevdalinka dobije svoje zasluženo mjesto na cijelom našem prostoru, pa su tako napravili plan aktivnosti za njenu promociju u svim većim gradovima regiona. Prošle godine koncert sevdalinki je održan u Podgorici, a ove, 3. aprila u Sava centru u Beogradu, održat će se koncert “Sevdah u Beogradu” uz učešće istaknutih interpretatora ove pjesme iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Sevdalinke za svakog pjevača predstavljaju veliki izazov, tako da ih mogu izvoditi samo najbolji. Publiku će u sevdah pjesmom odvesti Vesna Zmijanac, Halid Muslimović, Neda Ukraden, Merima Njegomir, Saša Kapor, Nikolina Kovač, Ramiza Milkunić, Ringo Hamidović, Azra Husarkić, Esad Merulić, Jasmin Hasić, Dragan Račić, Hamza Šantić i mnogi drugi.


Sve izvođače pratit će orkestar pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića, a pjevačima će se u pojedinim pjesmama priključiti i hor Iskre, kao i članovi KUD-ova “Stevan Štrbac” i “Gdofa” iz Tuzle. Program će voditi poznata voditeljica Dragana Katić.

Publika će uživati u više od dva sata programa, a pažljivo su odabrane zaista najljepše sevdalinke koje se već decenijama pjevaju i osvajaju publiku svih generacija, kao što su “Čudna jada od Mostara grada”, “Srdo moja”, “Moj dilbere”, “Višegrade grade”, “Kraj tanana šadrvana”, “Mene majka jednu ima” i mnoge druge.

Karte za veče najljepših sevdalinki u Beogradu su u prodaji na biletarnici Sava Centra i svim prodajnim mestima Ticketsa po cijeni od 1.200 do 2.800 dinara.