Home » Postavljeni smjerokazi na stazama na Smetovima kod Zenice (FOTO)

Postavljeni smjerokazi na stazama na Smetovima kod Zenice (FOTO)

Konačno smo dočekali i postavljanje stubova sa smjerokazima na stazama na Smetovima.

Izuzetno vrijedna radna akcija u subotu je izvedena na platou Smetova, zahvaljujući našim članovima Sari, Enesu, Benarisu, Muhamedu i Afanu. Uigranost ekipe bila je na nivou. Postavljeno je sedam stubova sa ručno kopanim rupama i takvim istim transportom do lokacija Spomenika, Ravnih Njiva, Parkinga, Eko-kuće i Doma izviđača i radio-amatera, te na raskršću za Drugavce.

U nedjelju su Amar, Benaris, Demir i Afan, kao monterska ekipa, bili pojačani sa bušačima, tandemom Admir i Eldar, koji su mašinski bušili rupe, a lokacije su bile autobuske stanice u selima Gladovići, Vranduk, Gornja Gračanica, Plahovići, Ričice, Sviće, osnovna škola “Hamza Humo” u Babinu i Sebuje.

Smetovi ovim dobijaju infrastrukturu i uobličen sadržaj za planinare i ljubitelje prirode, što do sada nikada nisu imali. Ovo je sistematski pristup koji bi trebao doprinijeti povećavanju fizičke aktivnosti građana, te svakako većoj posjeti planini na ovaj način.

Molimo građane da ne diraju, oštećuju, a kamoli uništavaju signalizaciju, koja može donijeti samo dobro narodu ovog kraja.

Projekat “Označavanje i uređenje planinarskih staza na planini Smetovi” provodimo u okviru programa subvencioniranja projekata turističke infrastrukture Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona i uz partnerstvo sa Gradska uprava Zenica.

#HodajPravomStazom
#Azimuth135 🧭
#hiking #mountaineering #mountains #trail #planinarenje #bosnia #planina #planinari #zenica #tourism #Smetovi #mountain #planine