Home » Potraga za drugim radnikom turske firme proširena od Zavidovića prema Maglaju

Potraga za drugim radnikom turske firme proširena od Zavidovića prema Maglaju

U toku je deveti dan potrage za drugim radnikom turske kompanije “Cengiz Insaat”, koji je zajedno sa svojim kolegom bio angažiran na osiguravanju gradilišta autoceste na koridoru Vc, kada su u s krana na deset metara visine pali u nabujalu rijeku Bosnu u Begovom Hanu kod Žepča, nakon čega je za njima organizirana potraga.

Pripadnici Federalnih specijaliziranih jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom, njih 15, podijeljeni u tri tima s medicinskom i tehničkom podrškom, čamcima i potrebnom opremom, i danas će pretraživati korito i obale rijeke Bosne od mjesta nesreće do Žepča a današnja potraga proširit će se i od Zavidovića prema Maglaju.

Osim FUCZ na terenu su i pripadnici Gorske službe spašavanja Žepče i Srebrenik, CZ Žepče, PU Žepče, tim Odjela za javnu sigurnost distrikta Brčko BiH sa sonarom koji je prilagođen za ovaj tip rijeke te pripadnici Ureda za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama – AFAD iz Turske, koji su se odazvali pozivu turske kompanije “Cengiz Insaat” i 13. novembra se uključili u potragu za nestalim radnikom, državljaninom Turske. Spasiocima su se i danas pridružili radnici kompanije “Cengiz Insaat” koji pomažu u potrazi.

  U Zenici problem sa nedostatkom članova biračkih odbora, naknadne obuke rade i danas

Tijelo jednog od radnika, 43-godišnjeg državljanina Turske, spasioci su 11. novembra pronašli u rijeci Bosni, a za drugim nestalim muškarcem potraga je nastavljena, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.