Home » Prije nastupa Aleksandre Prijović u Sarajevu: U Zetri reklamirali koncert Cece Ražnatović

Prije nastupa Aleksandre Prijović u Sarajevu: U Zetri reklamirali koncert Cece Ražnatović

U sarajevskoj Zetri  28. oktobra, održan je prvi (od najavljena tri, op.pr.) koncert srbijanske zvijezde Aleksandre Prijović, koji je izuzetno posjećen.

Mnogi su kritizirali večerašnje održavanje koncerta Aleksandre Prijović u Sarajevu, smatrajući da je neprimjereno održati ga dok Izrael ruši Gazu, a o svemu se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je rekla kako nema ovlasti da otkaže koncert, ali je građanima poručila da oni imaju izbori “otići ili ne”.

Kako bilo, sarajevska Zetra je večeras bila dupke puna, bilo je i tu brojnih javnih ličnosti, no jedan detalj ponovo je pokrenuo salvu žestokih kritika na društvenim mrežama.

Naime, prije početka koncerta organizator je na velikom LED displayu reklamirao koncert pjevačice Svetlane Ražnatović Cece – inače udovice ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana – koji se treba održati u Istočnom Sarajevu.

Brojni građani su ogorčeni ovim potezom, te su na društvenim mrežama uputili salve kritika, i gostima i organizatoru. Mnogi su ovo shvatili kao posebnu uvredu gradu koji je proveo četiri godine pod opsadom zločinaca kakav je bio Arkan.