Home » Sa skupa zeničkog SDA u Blatuši poručeno: Građani ne smiju nasjesti na laži 11-torke i Fuada Kasumovića

Sa skupa zeničkog SDA u Blatuši poručeno: Građani ne smiju nasjesti na laži 11-torke i Fuada Kasumovića

GO SDA Zenice nastavio je kampanju predizbornim skupom u Blatuši gdje je pred nekoliko stotina građana predstavljen izborni program i kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na predstojećim Općim izborima.

Građanima su se obratili kandidati za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Namir Škaljo i Nebojša Nikolić, kandidati za Parlament FBiH Miralem Galijašević i Nezir Pivić te kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Faruk Hodžić.

Predsjednik KO SDA Miralem Galijašević rekao je da su ovo presudni izbori za budućnost Bosne i Hercegovine te da je SDA svih ovih godina bezuslovno bila na braniku domovine i interesa građana. Rekao je da je to pokazala i Vlada ZDK-a, koja svojim programima i konkretnim mjerama pokazuje da je najkvalitetnija kantonalna vlada u FBiH.

Nebojša Nikolić, aktuelni kantonalni ministar za pravosuđe i upravu, govoreći o rezultatima ove vlade, rekao je da je SDA uspjela popraviti katastrofalno stanje koje je iza sebe 2015. godine ostavio SDP. Naglasio je da je Vlada ZDK tokom pandemije pokazala da ima adekvatan odgovor na sve izazove i da je ZDK danas apsolutni lider u razvoju u FBiH.

Privreda ZDK, dodao je, zamajac je ekonomskog razvoja FBiH, lider je u poljoprivrednoj proizvodnji, boračkoj zaštiti, uveo je porodiljne naknade od 1.000 KM, a značajno je popravljen materijalni položaj policije, zaposlenih u pravosuđu i javnoj upravi, dok prosvjetni radnici u ovom kantonu imaju najveće plaće u BiH.

  Vlada ZDK osigurala sredstva za finansiranje rada Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama

Doktor Faruk Hodžić osvrnuo se na projekt Energetska efikasnost u Kantonalnoj bolnici Zenica, naglasivši da je ovaj generacijski projekt usporen isključivo zbog opstrukcija gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića a KBZ je zbog ovih opstrukcija ostala bez interventne kardiologije, iako je kantonalna Vlada bila osigurala partnera i stvorila sve uslove za izgradnju savremenog odjela, koji bi dao novu perspektivu ovoj ustanovi.

Predsjednik SDA Zenice Nezir Pivić rekao je da građani ne smiju nasjesti na laži i obmane 11-torke, koja je u Zenici oličena u Fuadu Kasumoviću te da bi davanje povjerenja Denisu Bećiroviću bilo “kockanje sa državom”.

-SDA na državnom nivou odolijeva napadima SNSD-a i HDZ-a i u tome je gotovo usamljena četiri godine, a na ovim izborima i napadnuta je od 11 stranaka čija je jedina zajednička poveznica neprijateljstvo prema SDA. Tri decenije stojimo na braniku domovine i pokazali smo da izdati ne znamo. Dužnost svakog patriote je da na ovim izborima svoj glas da SDA i istinskom borcu za BiH Bakiru Izetbegoviću, koji je jedini jedini pravi izbor za člana Predsjedništva BiH – rekao je Pivić.

Naglasio je da nezavisne ankete predviđaju još jednu veličanstvenu pobjedu SDA i Bakira Izetbegovića, a to nagovještava i propali skup 11-torke u polupraznoj zeničkoj Areni.

Press SDA Zenica