Home » Saopćenje za javnost Gradske uprave: Grijna sezona u Zenici počinje na vrijeme

Saopćenje za javnost Gradske uprave: Grijna sezona u Zenici počinje na vrijeme

Gradska uprava Zenica obavještava građane da, prema Odluci o zagrijavanju Javnog preduzeća “Grijanje” Zenica, nova grijna sezona počinje na vrijeme i to sutra, 15. oktobra.

“Želim istaći da je sezona grijanja ove godine počela dva dana prije nego je to bio slučaj prošle godine, kada je sezona grijanja počela 17. oktobra. Vjerovanto će informacija o početku nove grijne sezone i to na vrijeme razočarati sve one koji su danima unazad dezavujisali javnost putem medija koje su prije neki dan, posredstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, kupili i dodijelili im oko 300.000 KM novca građana iz Budžeta Kantona. Zahvaljujem se generalnom direktoru kompanije “ArcelorMittal” Zenica Nikhil Mehti, Upravi i zaposlenicima JP “Grijanje” Zenica kao i svima koji su pomogli da sezona grijanja počne na vrijeme. Vjerujem da će predstojeća grijna sezona biti stabilna, a da će i grijanje sa novih kotlova početi čim prije nakon čega ćemo riješiti dugogodišnji problem grijanja grada”, kaže gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Ističe i to da je ove godine, prema informacijama iz preduzeća “Grijanje”, veći broj korisnika sistema grijanja u odnosu na prošlu grijnu sezonu što je najbolji pokazatelj da građani ne nasjedaju na medijske spinove i podvale.

Inače, grijna sezona u Zenici traje od 15. oktobra do 15. aprila 2022.

Gradska uprava Zenica