Home » Sarajlić-Spahić: JU “Dom zdravlja” Zenica ranije nije kupovao medicinski plin od firme “Istrabenz plini” d.o.o

Sarajlić-Spahić: JU “Dom zdravlja” Zenica ranije nije kupovao medicinski plin od firme “Istrabenz plini” d.o.o

Bivša direktorica JU “Dom zdravlja” Zenica, prim. dr. Selvedina Sarajlić-Spahić, putem svog FB naloga reagirala je na saopćenje aktuelnog menadžmenta JU “Dom zdravlja” Zenica. Reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, imam potrebu da se na ovaj način obratim javnosti i reagujem na navode iznesene u saopćenju menadžmenta JU “Dom zdravlja” Zenica u kojem je, nakon medijskih objava o nabavci medicinskog kiseonika od kompanije Istrabenz plini d.o.o. Breza koja prema istim tim navodima nema potrebne dozvole za takvu djelatnost, navedeno da je ta praksa naslijeđena od 2014.godine, odnosno bivšeg menadžmenta.

Odgovorno tvrdim da ta praksa nije naslijeđena od menadžmenta kojim sam rukovodila do polovine 2020.godine. Medicinski kisik smo do oktobra 2017.godine nabavljali od kompanije Linde gas BH d.o.o. Zenica koja je nakon toga promijenila naziv u GTG plin d.o.o. Zenica i od te kompanije nabavljali smo medicinski kiseonik sve do kraja 2019.godine. Poslije toga, do kraja mog mandata, kompanija GTG plin d.o.o. Zenica je preimenovana u IBP Plin d.o.o. Zenica i to je ujedno posljednja kompanija s kojom je po pitanju medicinskih plinova poslovao menadžment JU “Dom zdravlja” Zenica dok sam bila na poziciji direktorice navedene zdravstvene ustanove.

Ovo je jedina istina o nabavci medicinskih plinova, a šta se dešavalo i dešava nakon mog odlaska iz JU “Dom zdravlja” Zenica ne bih željela da komentarišem.

S poštovanjem,
Prim. dr. Selvedina Sarajlić-Spahić, specijalista porodične medicine”