Home » Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler posjetio Gradsku upravu Zenice

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler posjetio Gradsku upravu Zenice

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler, posjetio je danas Gradsku upravu Zenice gdje se sastao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

Razgovarali su o stanju u oblasti zaštite okoliše, privrednom ambijentu u gradu Zenica te trenutnom statusu projekta poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je izvijestio ambasadora Johanna Sattlera da je u Zenici u posljednje tri i po godine pokrenuto nekoliko projekata u cilju zaštite okoliša, među kojima su svakako najvažniji rješavanje zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora Grada Zenice daljinskim grijanjem na ekološki prihvatljiv način i gasifikacija prigradskih naselja.

Također, gradonačelnik Kasumović je istakao da su ostvareni značajni pomaci u poboljšanju privrednog okruženja.

  TI BiH: Do sada zabilježena 51 aktivnost zloupotrebe javnih organa u Gradu Zenica u predizbornom periodu, objavljen i spisak

“Kontinuirano radimo na stvaranju uslova za privlačenje investicija. Nudimo najbolje uslove za pokretanje biznisa. U Poslovnoj zoni Zenica 1 formirali smo i prodali 30 parcela, uglavnom vlasnicima malih i srednjih preduzeća. Finansijski podržavamo početnike u pokretanju vlastitih biznisa”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini, ambasador Johann Sattler je izrazio spremnost EU da podrži realizaciju projekata čiji je cilj poboljšanje i unaprjeđenje uslova života građana Zenice.

Usaglašeni su stavovi da je potreban snažniji angažman svih strana učesnika u projektu poboljšanja energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica, kako bi se što prije pokrenule aktivnosti na projektu.

PRESS GRAD ZENICA