Home » SUBOTA NA SMETOVIMA: Zeničani uživali na čistom zraku i zimskim radostima

SUBOTA NA SMETOVIMA: Zeničani uživali na čistom zraku i zimskim radostima

“Dođite na čist zrak, prodišite punim plućima na Smetovima”, poruka su i poziv Saveza izviđača grada Zenice upućeni sugrađanima.

Ova poruka zaista se i pokazala takvom, te je ove subote na zeničkom izletišu Smetovi boravilo nekoliko hiljada Zeničanki i Zeničana.

Najmlađi su vrijeme iskoristili sankajući se, grudvajući i praveći Snješka Bijelića, dok su oni nešto stariji sunčano vrijeme na čistom zraku proveli u šetnji i ispijajući tople napitke.

Grad Zenica i ove zime, u toku zimskog raspusta od 3. do 22. januara, realizira projekt “Zimovanje djece i omladine” koji ima višestruk značaj za građane, a posebno za mlađe generacije.

Ka Smetovima, najpoznatijem zeničkom izletištu na nadmorskoj visini od 940 metara, udaljenom svega osam kilometara od centra grada, ovih dana što autobusom, što privatnim automobilima, ali i pješice, zaputili su se brojni Zeničani. Neki od njih na Smetove prekrivene sa 20-ak cm snijega, pristigli su na dnevni izlet. Hoće, kažu, da udahnu malo svježeg i čistog zraka.

Tntportal.ba