Home » Zenički će muzičari u utorak navečer i “Nemoguću misiju” učiniti mogućom

Zenički će muzičari u utorak navečer i “Nemoguću misiju” učiniti mogućom

U okviru 21. međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće“, sadašnji i bivši nastavnici i profesori, zatim studenti te bivši i sadašnji učenici Osnovne muzičke škole u Zenici, predstavit će se u utorak, 29. marta sa početkom u 19,30 sati, zeničkoj publici velikim koncertom „Mission (im) Possible“, koji će se održati u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta.

Aganović: Nastavnici nastupaju s đacima
Aganović: Nastavnici nastupaju s đacima

-Pjevat ćemo jako teške i jako lijepe i kvalitetne kompozicije… Mi smo pozanti kao škola čiji nastavnici nastupaju zajedno sa svojim đacima, što je jako fascinantno i zahtjevno za đake- da se nađu na sceni sa svojim nastavnicima. Želimo tako pokazati da je “Nemoguća misija”, kako nosi naziv naš koncert, u stvari moguća- poručila je sa današnje press-konferencije u BNP-u dirigentica hora OMŠ prof. Aldina Aganović. Ona najavljuje da će nastupiti orkestar od 51 svirača i hor od 117 pjevača, bivših i sadašnjih učenika ove škole, kojima će se priključiti i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Željezara“.

Mustafić: Susret više generacija muzičara
Mustafić: Susret više generacija muzičara

-Bit će ovo prilika da se vidi kako može funkcionirati i orkestar sa djecom od 10 godina, zajedno sa odraslim ljudima starosti do 75 godina- ističe prof. Tanisa Mustafić, dirigentica orkestra OMŠ.

Organizator koncerta je Udruženje „Dječija nota“, koje djeluje u sklopu OMŠ. Osim ovog koncerta, ovo će udruženje biti i organizator koncerta pijanistice i pedagoga Marine Horak iz Slovenije, koji će se održati 31. marta u 19 sati u koncertnoj sali Srednje muzičke škole. SMŠ je suorganizator ovog solističkog koncerta, a Horak će nakon toga, 1. i 2. aprila, održati i stručni seminar te radionice iz klavira.

Redakcija